Lijnrecht.be

"Lijnrecht stelt service aan de klant centraal! En daar staat geen tijd op. We willen zo veel mogelijk voor u beschikbaar zijn."

09-03-2015:

Blijven vernieuwen, dat is onze troef.

Lijnrecht gaat hard deze dagen... Na kantoren in Tongeren en Sint-Truiden, lonkt nu ook een nieuwe branche in Bree. Het kantoor groeide uit van familiebedrijf tot één van de meest toonaangevende en vernieuwende advocatenkantoren in Limburg. Het geheime recept? Blijven innoveren in een sector waar vaak de tijd blijft stilstaan... Wij trokken voor een uitgebreid gesprek naar Lijnrecht om meer te weten te komen…

Meester Schiepers senior, u vierde onlangs uw jubileum 50 jaar advocaat. Hoe heeft u de advocatuur zien evolueren?

Piet Schiepers: "Er is in die 50 jaar veel veranderd. Ik ben destijds mijn eigen kantoor begonnen aan de balie van Tongeren. We waren toen met enkele tientallen advocaten aan de balie. Vandaag zijn er dat meer dan 900. De advocatuur is mee geëvolueerd met de wetgeving. De complexiteit van de huidige wetgeving vraagt meer naar specialisaties."

Vindt u dat een positieve evolutie?

Piet Schiepers: "Volmondig ja, toch ben ik blij dat ik ook beschik over een brede basis en ervaring in diverse materies. Je moet steeds een overzicht kunnen houden over de diverse rechtstakken zodat je verbanden kan leggen. Daarbij streven we naar oplossingen voor onze klanten. Mij motto is steeds: beter een slecht akkoord dan een goed proces. Ik durf gerust stellen dat een advocaat is als goede wijn. Hij wordt beter met de jaren. Die dimensie van ervaring wil ik meegeven aan Lijnrecht."

Toch evolueerde het vroegere kantoor Schiepers naar Lijnrecht met diverse specialisaties?

Piet Schiepers: "Dat was een bewuste keuzen en het resultaat van een zorgvuldige uitgekiende strategie. Lijnrecht werkt met diverse gespecialiseerde cellen telkens onder de hoede van één van de partners. We werken dus zowel complementair als in de diepte. Dat is in het voordeel van onze klanten, terwijl we toch steeds nauw contact houden met onze klanten. Het persoonlijk karakter van Lijnrecht is zeker nog een erfenis uit de tijd dat we een familiebedrijf waren."

Er zijn vandaag meerdere grote advocatenkantoren in Limburg. Waarin onderscheidt Lijnrecht zich?

Berthe Vanormelingen: "Ons onderscheiden vermogen zit in onze aanpak. Wij combineren kwaliteit met service. Wist je dat Lijnrecht het énige Limburgse advocatenkantoor is met een ISO-certificaat? Daarnaast zijn we alle dagen geopend van 7u 's morgens tot 19 's avonds en ook op zaterdag hebben we permanentie. Het is die persoonlijke betrokkenheid die ons uniek maakt. Bij Lijnrecht kan je altijd terecht, zowel voor een echtscheiding als voor de zaakvoerder van een KMO. Wij luisteren naar onze klanten en treden op als een begeleider, een compagnon de route. Samen gaan we op stap en op zoek naar de beste oplossing, de kortst mogelijke en de minst pijnlijke route.."

Daarnaast claimen jullie ook innovatie als troef?

Griet Mebis: "Dat klopt, innovatie zit ingebakken in onze genen. Wisten jullie dat Advocatenkantoor Schiepers het eerste kantoor was in Limburg dat in de jaren 80 beschikte over een minicomputer? Het was een WANG…dat merk is ondertussen lang verdwenen maar ook nu blijft Lijnrecht investeren in haar informatica, aanpak, marketing, omgang met klanten… Wij zijn ervan overtuigd dat ook de advocatuur niet kan blijven stilstaan. Het is niet omdat de codex Napoleon meer dan 200 jaar oud is en onze rechtsleer geïnspireerd is op Romeins Recht van 2000 jaar oud, dat wij moeten blijven stilstaan. Lijnrecht wil vooruit en tracht continu haar processen te verbeteren, te informatiseren en te innoveren. Daar zijn we echt trots op!"

En nu gaat er na Sint-Truiden ook een kantoor open in Bree?

Dries Tyskens: "Inderdaad en ik word nieuwe vennoot van Lijnrecht. Het interessante van Lijnrecht is dat ze vertrekt vanuit een aanpak dichtbij de klanten. Terwijl je gebruik kan maken van de uitgebreide expertise van meer dan 25 medewerkers. Zo creëert Lijnrecht ook hubs tussen Noord- en Zuid-Limburg met lokale kantoren in Tongeren, Sint-Truiden en Bree. Dat is vooral fantastisch nieuws voor onze klanten. De klik met Lijnrecht was er meteen en ik kan dan ook niet wachten om erin te vliegen!"